Rakkaudesta kaneihin

Tervetuloa lukemaan blogiani! Mukavaa, että olet löytänyt sivuilleni. Kirjoitan tässä blogissa kaikesta kaneihin liittyvästä – ja joskus myös omista pupuistani. Tällä hetkellä minulla on kolme kania ja olen suoraan sanottuna aivan hurahtanut kaikkeen niihin liittyvään. Nyt olen päättänyt jakaa ajatuksiani tässä blogissa ja toivon, että elämäni varrella keräämästäni tiedosta ja kokemuksesta voisi olla jotain hyötyä myös muille – niin kanifaneille kuin esimerkiksi kanin hankintaa suunnitteleville. Mutta seuraavaksi voisin kertoa hieman lisää itsestäni.

Hieman tietoa itsestäni

Olen hieman yli kolmikymppinen nainen täältä Etelä-Suomesta. Perheeseeni kuuluvat aviomieheni ja tällä hetkellä 3- ja 5-vuotiaat tyttäreni sekä rakkaat karvapalleroni: Paavo, Juuso ja Armi. Myös kanimme ovat ehdottomasti tärkeä osa perhettämme. Hoidan tällä hetkellä kotona lapsia, mutta olen jo hieman miettinyt palaamista työhöni kirjastonhoitajana. Harrastuksille ei paljon tahdo jäädä aikaa, mutta yritän huolehtia kunnostani muun muassa joogaamalla ja luen paljon. Ja nyt minulla on tämä aivan uusi harrastus eli blogin pitäminen.

Lapsuuteni pupu Tupuna

Rakkauteni kaneihin syttyi jo lapsuudessa. Olin perheen ainoa lapsi ja asuimme sen verran syrjässä, että leikkikavereita ei lähistöllä juuri ollut. Ja vaikka olisikin ollut, en tiedä kuinka paljon aikaa olisin heidän kanssaan viettänyt. Olen ollut aina hieman ujo, arka ja viihtynyt omissa oloissani. Luin paljon jo lapsena ja pidin enemmän kaikesta rauhallisesta, en mistään ”remuamisleikeistä”. Samanlainen olen edelleen – nautin kotona olemisesta oman perheen kanssa, lukemisesta ja hyvästä ruuasta.

Mutta palatakseni lapsuuteeni. Vanhempani olivat hieman huolestuneita leikkikavereiden puutteesta ja siitä, että vietin niin paljon aikaa yksin. Olin eläinrakas, mutta vanhempani olivat pitkään lemmikin hankintaa vastaan. Äitini ei pitänyt koirista ja isäni oli allerginen kissoille. Ehkä he saivat idean ostaa juuri kanin siitä, että Pupu Tupunat olivat sen hetkisiä lempikirjojani tai sitten he olivat kuulleet kaneista joltain tuttavaltaan. Joka tapauksessa, Tupunaksi ristimäni kanin tulo perheeseemme on edelleen rakkain lapsuudenmuistoni.

Kaniharrastus kokoaa perheemme yhteen

Tupuna oli pieni, valkoinen ja mielestäni suloisin olento maan päällä. Sen ansiosta minulla oli leikkikaveri ja vanhempani olivat siinä mielessä oikeassa, että minusta tuli Tupunan myötä hieman reippaampi ja tulin enemmän ulos kuorestani. Eläinystäväni varmasti mahdollisti sen, että sain kouluun mentyäni niin helposti myös ihan oikeita ihmisystäviäkin. Tästä varmaan johtuu, että minusta on nykyään niin ihana katsella tyttäriäni leikkimässä lemmikkiemme kanssa. Kanit ovat muutenkin perhettämme yhdistävä harrastus. Luemme esimerkiksi paljon eläinaiheisia kirjoja ja seuraamme parhaita eläinaiheisia Instagram-tilejä.

Kanit ovat myös lapsille soveltuvia lemmikeitä

Lapsille on paljon iloa lemmikeistä. Niistä on seuraa ja pienokaiset rakastavat niiden kanssa leikkimistä. Mielestäni on hyvä, että lapset oppivat samalla myös hieman vastuun ottoa. On tietenkin itsestään selvää, että jos perheeseen hankitaan lemmikki, päävastuu on aina perheen aikuisilla, vaikka lapset olisivat jo vähän isompiakin. Mutta siinä ehkä tärkeimmät asiat minusta itsestäni ja syistä, joiden vuoksi rakastan kaneja niin paljon. Toivottavasti tulet jatkossakin seuraamaan blogiani ja merkintöjäni kaneista, noista ehkä maapallon suloisimmista otuksista, jotka tuovat niin paljon iloa elämään.</p